The green way of life

Kikker
 

Een beter milieu begint met de Jong Motoren, omdat door ons zeer spaarzaam wordt omgegaan met belastende middelen voor het milieu, en door het toepassen van gebruikte of gereviseerde onderdelen er minder energie gebruikt behoeft te worden voor het maken van nieuwe onderdelen, en er bij gereviseerde Motoren ca 90% van de oude materialen wordt hergebruikt en bij een gebruikt onderdeel we kunnen spreken van 100% hergebruik van de materialen. Daardoor is dit een zeer milieubewuste keuze.

Ook in het productieproces van de onderdelen hebben wij ervoor gekozen alle milieubelastende middelen  te vervangen door milieuvriendelijke. Door nauwkeurige samenwerking met fabrikanten  hebben wij dit kunnen rerecyclingaliseren en naderen wij de 95% grens van volledig hergebruikt.

Tevens hebben wij zojuist geinvesteerd in een hoog rendements compressor ( Hydrovane) met daarbij een grote drukketel voor de opslag van de comprimeerde lucht ( 20.000 liter). Het grote voordeel is dat deze ketel s'nachts op druk wordt gebracht zodat als wij s'morgens met het werk beginnen de ketel volledig op druk is en de compressor niet zal aanspringen en zodoende bijdraagd aan het verlagen van het piekgebruik van het stroomnet, waardoor er minder cappaciteit behoeft te worden aangewend om aan een ieders behoeft te voorzien.

Wij hebben in onze panden alle verlichting of voorzien van extra reflektoren zodat wij met minder  buizen een gelijke lichtopbrengst hebben kunnen realiseren en hebben de meeste lampen voorzien van  ledverlichting.

Wij hebben door extra isolatiemaatregelen en 2 nieuwe ketels  een verlaging van het GAS gebruik van 48% weten te realiseren en daarmee een reductie van onze CO2 uitstoot.

Verder zullen wij vanaf 2 januari overgaan naar een paperless office wat weer een kleine bijdrage is op het verlagen van de millieubelasting doordat wij veel minder papier en inkttoners zullen gaan gebruiken. Zo proberen wij elk jaar een aantal maatregelen te nemen die een bijdrage leveren aan een beter milieu, of het besparen van grondstoffen of het gebruik van minder schoonmaakmiddelen. Tevens onderzoeken wij de mogelijkheden om geheel zelfvoorzienend te worden in het zelf opwekken van stroom om zo nog weer een stap te kunnen gaan zetten in een lagere co2 uitstoot van ons bedrijf te kunnen  realiseren.

Wij hebben ook weer een stap gezet in het verlagen van onze CO2 uitstoot door het gebruik van stroom te verlagen door gebruik te maken van LED Panelen zowel in kantoren en de werkplaats. En het laten aanbrengen van een nieuw plafond in een van de kantoren, dit geisoleerde plafond is gemaakt van geperste glaswol platen dit goed isolerende materiaal is ervoor dat de warmte beter in de ruimte blijft en niet via kozijnen en muren naar buiten wordt gestraald.

Wij hebben na 15 jaren afscheid genomen van onze oude trouwe Komatsu Heftruck en hebben deze vervangen door een Still Hydride Heftruck. deze rijdt geheel elektrisch en heeft voor de stroomvoorziening een VW Dieselmotor met Roetfilter.

Deze Heftruck is snel in het werk en is stil en comfortabel in het gebruik, tevens is deze heftruck voorzien van een gesloten cabine die van alle gemakken is voorzien, als ik een paar dingen er uit mag lichten:

Verwarmingsysteem

Hydraulich geveerde stoel

Geluidsarme cabine

Ruitenwissers voor en achter

Goede verlichting rondom.

Hiermee kan onze magazijnman er weer jaren tegen ongeacht de weersomstandigheden 

wereldbol

 

test
De Jong Motoren

De Jong Automotive B.V.

Nobelweg 9
NL-7741 KR Coevorden